This is a glowing text

perjantaina, toukokuuta 23, 2008

Ritan juoksu ja paimentelua

Ritan juoksu etenee hidasta vauhtia. Tiistaina käytin sen progessa ja arvo oli vasta 1.1 eli ei yhtään mitään. Nyt kuitenkin on alkanut vuotamaan paremmin ja eiköhän juoksu tuosta nyt lähde normaalisti käyntiin. Ritalla on vaan sellanen tyyli että tekee tuota alkuvaihetta pitkään. Teppo on saanut toimia koehaistajana ja Teppo on kertonut, että vielä ei ole oikea aika. Haju on kuulema jo tosi hemaiseva, mutta varsinaiseen toimeen ei vielä kannata ryhtyä.

Eilen olin Kotikoskilla neljän koiran kanssa. Sinne tuli bc;n ja kelpien ulkomuototuomareiksi opiskelevia tuomareita katsomaan miltä bc näyttää, kun se tekee töitä lampailla. Tämä onkin tosi hieno idea, että tuomarikoulutukseen on lisätty myös tällainen osio, josta nähdään minkälaista työtä koiran tulee pystyä tekemään, jolloin ymmärretään ehkä paremmin minkätyyppinen rakenne on se optimaalinen tässä hommassa. Meillä oli iso joukko erilaisia paimenkoiria joilla näytettiin paimentamista. Oli pientä ja isoa, ketterämpää ja vähän kömpelömpää, korvat oli miten sattuu ja turkin pituudet ja tuuheudet vaiheli paljon. Samaan koulutukseen kuului myös kelpien paimennusosuus, joten näimme myös neljän eri kelpien tyylinäytteitä paimentamisesta. Toivottavasti tilaisuus oli osanottajille antoisa.

Matti pääsi päivällä oikein hyötytöihin. Tapio teki lampaille uuden laitumen ja sinne piti tietty saada sähköt. Akkupaimenta ei viitsitty laittaa, kun lähitalosta sai kätevästi sähköt sähkökäyttöiseen paimeneen. Piti vaan saada sähkökaapeli tien ali. Ei muuta kuin Matti hommiin. Sidottiin Matin kaulapantaan kaapeli ja Matti sitten juoksemaan tien ali menevästä putkesta. Näin tuli kaapeli kätevästi tien toiselle puolelle ja aikaa meni ... ei oikeastaan mitään. Moninaiset on paimenkoiran hommat :)

2 Comments:

At 23 toukokuuta, 2008 09:53, Anonymous Anonyymi said...

Hyvä Matti!
;-)

t mj

 
At 26 toukokuuta, 2008 23:21, Anonymous Anonyymi said...

Matti - vanha agilitykoira :D


-JohannaNätt-

 

Lähetä kommentti

<< Home