This is a glowing text

tiistaina, kesäkuuta 17, 2008

Tassutuvan ensimmäinen paimennuskurssi takana

Viime lauantaina aloitti tmi Tassutupa aktiivisen toimintansa paimennuskurssin merkeissä. Aloitimme kymmeneltä aamulla ja vähän ennen kymmentä alkoikin autoja ja koiria saapua pihaamme. Tästä ensimmäisestä kurssista muodostui Mustan Magian kennelin kennelkurssi, sillä kaikki osanottajat olivat Ritan ja Ettan viimekeväisiä pentuja. Olikin tosi hyvä, että ryhmä oli samalla tasolla ja näin pystyimme keskittämään harjoittelun nuoren koiran alkutreeneihin. Pidän kesän aikana muutaman paimennuskurssin itse ja lisäksi meillä vierailee ulkomaisia nimekkäitä kouluttajia. Yleensä kurssille on etusija omilla kasvateilla ja jos paikkoja jää, niin silloin otan muitakin kurssilaisia mukaan. Kurssit on kuitenkin tarkoitettu vain bordercollieille tai kelpeille. Muun rotuisia koiria en ota kurssille.

Rita sai hakea lampaat kaukaa pellon päästä suuren ovaalin muotoiseen pyöröhäkkiin ja aloitimme homman tutustuttamalla koirat lampaisiin. Aluksi muutama kierros taluttimessa lampaiden ympäri, jotta näin miten koira ylipäätään suhtautuu asiaan. Sitten alkoikin harjoittelu. Ritan pennut olivat selkeästi melkoisen vahvaluonteisia ja niille piti kertoa vähän reilummin mitkä ovat pelisäännöt. Sen jälkeen homma lähtikin pelittämään melkoisen hyvin. Ettan pennuissa oli enemmän hajontaa. Oli muutama kovapää ja sitten taas joku ohjaajanöyrempi. Kutakin koiraa koulutettiin juuri sille koiralle sopivalla tavalla ja pyrittiin löytämään se tapa toimia, joka vie suoritusta parhaalla mahdollisella tavalla eteenpäin.

Kaikki koirat edistyivät päivän aikana hurjasti. Oli hienoa nähdä kuinka koira, joka ei aluksi tajunnut asiasta yhtään mitään, pystyi jo iltapäivällä suorittamaan pienimuotoista kuljetusta. Siitä se lähtee. Seuraavan kurssin ajattelin pitää 27.6. ja tulikin samantien täyteen. Hieman mietittyäni ajattelin, että jos pitäis vielä toisen kurssin ensi viikolla ja päätinkin sitten pitää sen 26.6. Nämä ovat iltakursseja. Tuohon 26.6. kurssiin on pari vapaata paikkaa, joten jos kiinnostaa ja pystyt tulemaan arki-iltana niin meiliä mulle. Kannattaa olla nopea, perjantain kurssi täyttyi puolessa tunnissa siitä, kun olin siitä ilmoittanut.

Edit: 26.6. kurssi täynnä!

Pari kuvaa Pian albumista lauantailta

Tässä Nätt (Mustan Magian Söpö)


Tässä Vissla (Mustan Magian Salmiakki)


Tässä Zack (Mustan Magian Power Zack)


Tässä Tex (Mustan Magian Sulo)