This is a glowing text

perjantaina, elokuuta 01, 2008

Matti ja Maija

Pennut saivat nyt sitten työnimen eli ne ovat nimeltään Matti ja Maija. Rita voi hyvin ja on oikein huolehtivainen äiti. Pesee pissat ja kakat niin nopeasti pois että laatikko pysyy tosi siistinä koko ajan. Matti ja Maija ovat nostaneet painoaan vähän liiankin paljon. Olen tainnut hoitaa niitä vähän turhankin hyvin. Nukkuvat tyytyväisinä ja pulleina. Äsken näin molemmat ihan itse syömässä, joten sekin alkaa sujua. Ilmeisesti ei ole kauhean epätavallista, että sektiossa syntyneet pennut ovat ekan vuorokauden vähän vaisumpia.

Ritan kuolleet viisi pentua on nyt avattu Evirassa. Päällisin puolin ei mitään vikaa, ihan priimapentuja. Keuhkoissa ei ollut ilmaa, mikä kertoo sen mitä tiedettiinkin eli eivät olleet hengittäneet elvytyksestä huolimatta. Mitään tulehduksiin viittaavaa ei silmämääräisesti ollut havaittavissa. Nyt sitten tehdään vielä tarkempia tutkimuksia joiden tulokset selviävät myöhemmin.

Ritan lämmöthän olivat 24 tuntia alhaalla eikä nousu vielä ollut alkanut, jonka jälkeen lähdin eläinlääkäriin. Normaalistihan synnytys alkaa tuosta lämmönnoususta katsoen noin 12 tunnin kuluessa. Onko kenelläkään kokemusta siitä, että lämmöt ovat olleet alempana pidempään kuin vuorokauden ja silti normaali synnytys on aikanaan alkanut. Kaikki koirathan ei ole keskivertokoiria ja silti ovat ihan normaaleja. Ritan edellisessä synnytyksessä lämmöt oli alhaalla 19 tuntia, jonka jälkeen synnytys alkoi ja oli täysin normaali. Neljässä tunnissa työntöjen alkamisesta syntyi silloin viisi pentua täysin ongelmitta.

5 Comments:

At 01 elokuuta, 2008 17:45, Anonymous Anonyymi said...

Oi, kuinka mukavaa kuulla pentusten näyttävän reippailta (ja lihavilta;) Kaikki peukut, varpaat ja tassut ovat edelleen pystyssä niiden puolesta.

Ihanat työnimet :o)

-Anne-

 
At 01 elokuuta, 2008 18:03, Anonymous Anonyymi said...

Ihana uutinen,että lapsoset voivat hyvin!Tämmösen tapahtuman jälkeen Matti ja Maija ovat vieläkin arvokkaampia ja rakkaampia.Vai mitä?-Päivi-

 
At 01 elokuuta, 2008 19:21, Anonymous Anonyymi said...

Tosi ikävää, että kävi noin mutta onneksi emo on kunnossa ja jäljelle jääneet pennut.
Meillä hieman samanlaisia ongelmia Kiran kanssa ekalla kerralla.
Lämpö pysyi sitkeesti alhaalla lähes vuorokauden. Kävin lääkärissä välillä ja sain Synoxia mukaan, kun lääkäri koitti että paikat on auki. Ei vaan alkanut tapahtumaan mitään ja uudestaan lääkäriin, siellä vielä kerran hormoonia. Ei tapahtunut mitään joten puukot esille. Onneksi kaikki meni hyvin.
Jotta näin...

 
At 01 elokuuta, 2008 19:41, Blogger -Pirjo- said...

Hienoa kuulla että "Matti ja Maija" voivat "paksusti"!!

Nartun lämpö asiassa ei kokemuksia ole, valitettavasti..

Rapsutuksia Ritalle.. Ja voimia!

-Pirjo-

 
At 01 elokuuta, 2008 21:50, Anonymous Anonyymi said...

Hyvä Matti & Maija! Tsempatkaa, oih miten tuon pojan työnimi onkaan loistava... Iso halaus Päivi, t. Anki

 

Lähetä kommentti

<< Home