This is a glowing text

sunnuntaina, syyskuuta 14, 2008

paimennusta ja pentutestausta - vallning och valptesting

Matti och Maija har nu blivit valptestad. Resultaten var fint. Maija var mycket, mycket bra (fick nästan alla momenterna full poäng). Matti var också väldigt bra. Jag är nöjd till båda valparna. Igår hade jag också vallningskurs. Tending-kennel hade bestält vallnings dag och vi hade många hundar med olika nivå som vi tränade. Det var helt nybörjare och sen dom som hade redan tävlat lite.

Matti ja Maija on nyt pentutestattu. Maija sai testistä todella hyvät tulokset eikä Mattikaan paljoa perään jäänyt. Molemmat pennut on siis tässä vaiheessa luonteeltaan oikein lupaavanoloisia. Testihän kertoo tilanteen tässä vaiheessa ja on siten suuntaa antava, mutta mukavaa, että ainakin nyt on kaikki kunnossa.

Eilen oli myös Tending-kennelin paimennuspäivä. Aloitimme piha-aitauksessa nuorten vasta sytyttelyvaiheessa olevien koirien kanssa. Mukana olikin oikein mukavan oloisia nuoria koiria. Lounaan jälkeen siirryimme isolle pellolle treenaamaan jo vähän osaavampien koirien kanssa. Treenasimme hieman hakukaaria ja aika paljon kuljetusta, jotta koirat oppisivat löytämään sen painostuspisteen, joka on sopiva juuri paimennettaville lampaille, jotta ne kulkevat sopivan rauhallista ja määrätietoista vauhtia. Eli tavoite on päästä eroon ylimääräisistä maahankäskyistä ja pitää koira mahdollisimman paljon jaloillaan. Mukavaa edistymistä näkyi ja vaikka koiramäärän vuoksi emme ehtineetkään ottamaan kuin yhden harjoituksen per koira niin se oli sitten sitäkin perusteellisempi harjoitus.

Walesissa MM-kisat jatkuu. MM-kisasivut ovat toimineet tosi hienosti ja tuloksia on päässyt katsomaan tuon tuosta. Tänään on finaalipäivä ja kyllä Brittein saarilla homma osataan. Suurin osa finaalipaikoista meni Walesiin. Peräti seitsemän finalistia sieltä. Alunperin Ruotsista lähtöisin, nykyään Norjan joukkueessa kilpaileva, nuori, Karin Mattsson raivasi hienosti tiensä finaaliin. Varsin upea saavutus. Tänään sitten jännätään kenestä tulee paimennuksen Maailman Mestari.