This is a glowing text

lauantaina, elokuuta 30, 2008

Mikrosirut

Valparna har fått mikrochip och efter den gjorde man DNA test för att ta reda på vem är far till valparna - Jim eller vårt Teppo. Jag är nästan säkert att det är Jim, men vi måste nu bara vänta "tålmodig" resultaterna. Efter resultaterna kan jag registera valparna till Finska Kennelklubben. Sen när valparna är 7 veckor gammal skall jag också ta dem för ögontest. Det blir många test innan dom är färdiga att resa till sina nya hem.

Mina kompisar har tävlat. Bäst gick Mico med Gösta (Jack - Liz valp). Hon van tävlingen (liknar svensk VP bana). Grattis Mico och Gösta. Också Minna har tävlat med sin tik Irkku (efter Bobbys Joe and Lotties Ulli). Irkku gick fint och väldigt mycket grattis till Minna och Irkku också!

Matti ja Maija on nyt sitten mikrosirutettu. Miksi näin aikaisin - neljän viikon iässä? Siksi, että heti sen jälkeen otettiin molemmilta DNA näyte, jotta selvitetään onko isukki Mossen Jim vai meidän oma peijooni Teppo. Nyt sitten vaan odotellaan "kärsivällisesti", koska tulokset tupsahtaa postiluukusta. Sen jälkeen sitten päästään lähettämään rekisteröintipapereita Kennelliittoon.

Matti ja Maija matkusti hyvin eläinlääkäriin ja sielläkin olivat oikein reippaita. Mikrosiru tietty pisti vähän parkumaan, mutta kukapa ei parkuis jos suhteessa yhtä paksu neula tökättäisiin niskaan. DNA näyte puolestaan otettiin sellaisella erikoisella harjalla poskesta. Ei sekään niin hauskalta tuntunut, kun oikein hangattiin karkealla harjalla ikeniä ja poskien sisäpintoja.

Päivää ennen 7 viikon ikää on sitten vielä tiedossa reissu Turkuun, kun käydään silmäpeilauksessa ja terveystarkastuksessa. Tulee ainakin treenattua reissaamista ja eläinlääkärikäyntejä. :)

Piskin ja Villen kanssa olen treenannu joka ilta paimennusta. Pojat on toiminu oikein mukavasti. Tänään olinkin tuomarina BH-kokeessa Raisiossa ja koska kokeet saatiin päätökseen ajoissa, ajoin sieltä suoraan Rymättylään katsomaan paimennuskisoja. Micon Gösta (Jack-Liz) voitti ykkösluokan ja meno näytti tosi hienolta. Oikein tosi paljon onnea Mico. Myös Göstan veli Nisse, Ankin ohjaamana, teki hienosti työtä ja sijoittui neljänneksi. Kakkosluokan suorituksia en nähnyt, joten niistä en pysty mitään sanomaan. Lampaat oli aika keveitä ja täysin erityyppisiä mihin esim. meidän koirat on tottuneet. Kisat jatkuu sitten huomenna.

Ai niin, Minna J kävi tänään Ruotsissa kisaamassa Napin ja Irkun kanssa. Irkku (21 kk) oli toiminut upeasti. Aika hauska, että esim. maltanrististä lähes täydet ja Minna on treenannut sitä vain mielikuvatreeninä paperilla. Hyvä Minna ja Irkku! Oikein kovasti onnea teille ja pidetään peukkuja, että huomenna menee yhtä hyvin.