This is a glowing text

torstaina, elokuuta 21, 2008

Madotus päivä - Valparna har blivit avmaskad

Idag blev valparna 3 veckor gammal och fick sin första maskmedicin. Jag avmaskade Rita också. Valparna har börjat gå bättre och bättre och försöker leka med varandra också. Dom murrar och skäller. Det ser också väldigt söt ut när lilla flickan går och viftar sin svans hela tiden. Hon ser så glad och lycklig ut.

Pennut saivat tänään ensimmäisen matokuurinsa (Canexia). Ritan madotin myös. En pidä kauheaa kiirettä lisäruuan antamisen kanssa, kun ovat niin pullukoita muutenkin. Ehkä huomenna saavat eka kertaa maistaa vähän naudan paistijauhelihaa. Kävely sujuu aina vaan paremmin ja paremmin ja nyt jo yritetään leikkiäkin murinan ja haukkumisten säestyksellä. Pikku likka on tosi hauskan näköinen, kun se tallustaa ympäriinsä ja häntä heiluu ihan koko ajan. Se on tosi iloisen ja onnellisen näköinen.

Kävimme tänään Tapion kanssa vähän tilakäynneillä. Meillä päin järjestettiin tilaisuus, jossa iso joukko ihmisiä vieraili kahdella eri luomutilalla. Ensimmäisenä kävimme sonneja kasvattavalla tilalla. Jos oikein muistan niin niitä oli siellä noin 200. Sonnit tosin eivät olleet luomussa, mutta pellot kylläkin. Siellä sitten katselimme erilaisia peltolohkoja ja kuuntelimme isännän kokemuksia luomuviljelystä. Mielenkiintoinen paikka. Toinen tutustumiskohde oli tila, jossa viljan, rypsin ja nurmen lisäksi viljeltiin mansikkaa ja marjoja luomuna. Oli tosi hyvin hoidettu tila ja kasvustot näyttivät hyviltä. Varsin mukava reissu ja oli kiva kuulla miten eri tiloilla luomuasioita on toteutettu.