This is a glowing text

maanantaina, elokuuta 18, 2008

Olipas ukkonen

Hei - Hej

Lupasin Ritan kasvattajalle kirjoittaa jotain ruotsiksi, joten laitan nyt sitten eka näihin turinoihin muutaman sanan ruottinkielellä.

Idag tränade jag igen med Ville (Knutstas Mille-Ville) och Piski (Mustan Magian Piski som är Ritas son). Träningen gick fint. Ville hade bra koll på fåren och han lysnade fint. Med Piski gjorde jag långa hämt och drivnings övningar. Han driver fint. Kan inte ännu sina vänster och höger kommandon när jag står bakom honom, men börjar gå ganska fint när jag är mellan honom och fåren och står stilla och visar inte med min krop vart skall han springa.

De två kort som du kan se här nere är av min Mattis son som startade första gången i agility (hopp) tävling. Det gick fint, han blev tvåa med noll.

Yöllä oli ihan järkyttävä ukkonen. Taivas oli kirkas jatkuvista salamista ja vettä tuli kuin painepesurista. Aamulla katsoin, että meillä vettä oli tullut 20 mm, mutta muutaman km päässä meiltä oli esim. satanut 40 mm. Hurjaa.

Kävin taas tänään treenaamassa Villen ja Piskin kanssa. Ville oli tänään aika hyvin kuulolla ja piti koko ajan hyvää vauhtia. Tehtiin laumanjako ja kun otettiin erilleen kaksi viidestä lampaasta, kuljetettiin sitten noita kahta ympäri peltoa tuoden niitä aina välillä lähemmäs toisia ja välillä kauemmas. Joutuu koira vähän skarppaamaan että saa pidettyä erotetut hallinnassa, kun luonnollisesti niillä on aika kova veto toisten luokse.

Piskin kanssa treenasin pitkiä hakuja ja poispäinajoa. Lisäksi vahvistettiin taas oikea ja vasenkäskyjä. Menee jo suht onnistuneesti, kun olen Piskin ja lampaiden välissä ja pysyn ihan paikallaan enkä anna vartalolla vinkkiä suunnasta. Vielä ei onnistu niin, että olen koiran takana, mutta luulen, että ei mene kauaa, kun Piski tajuaa homman.

Lopuksi vielä pari kuvaa Matin pojan, Mikin, ekoista agiliitokisoista (hyppykisa). Kuvaaja on Johanna Flinck ja ne on julkaistu hänen luvallaan.

Miki hyppää varsin ilmavasti


Jos en tietäis, että tässä on Miki, niin menis ihan täydestä Mattina. On nimittäin presis samanlainen ilme kuin Matilla.

1 Comments:

At 18 elokuuta, 2008 22:10, Anonymous Anonyymi said...

Kiitos kiitos :-)

Hui. Nyt kun ihan näin hienosti hehkutetaan, niin vähän kait nousee paineet seuraavaan starttiin. Jos sitten käykin köpelösti....
*positiivinen ajattelu...juuh*

t mj

 

Lähetä kommentti

<< Home