This is a glowing text

sunnuntaina, elokuuta 17, 2008

Hyvä Miki!

Tässä tyytyväinen Maija - Här ser ni nöjd liten flicka



Matin poika Miki on tänään startannut elämänsä ekassa agility-kisassa ja hienosti heti nollatuloksella toiseksi (luokassa 30 osanottajaa). Erityisen hienoksi tuloksen tekee se, että Miki on palautunut kasvattajalle ongelmakoirana, joka nyt kulkee hienosti agilityssä. Oikein valtavan paljon onnea Minna ja Miki!

Piskin ja Villen kanssa ollaan ahkerasti treenattu paimennusta ja Piskin meno alkaa näyttää aina vaan hienommalta. Työn alla on nyt suuntakäskyt - vasen ja oikea sekä poispäinajo maltilla. Piskin poispäinajo on upeen näköistä. Menee todella voimakkaalla asenteella kohti lampaita ja silti malttaa hienosti pitää etäisyyttä ja kuuntelee minun käskyjä tosi hyvin. Tämän hetkisessä paimennusryhmässä on yksi vanha uuhi, joka pistää koiran tosi, tosi lujille, mutta Piskipä ei moisesta tädistä ole moksiskaan vaan laittaa sen kulkemaan pelkällä voimakkaalla ja päättäväisellä asenteellaan tosi kiltisti muiden mukana. Olen niiiiiiiiiin tyytyväinen Piskiin.

Villen kanssa ollaan paimenneltu vauhdilla. Tavoite on saada työskentelyyn lisää potkua ja kaikki turhat jarruttelut pois. Samalla mennään ristiin rastiin peltoa niin, että kaikki tapahtuu siten, että itse seison yhdessä paikassa ja ohjaan Villeä vihellyksiin.

Matin kanssa siirrettiin tänään meidän siitospässit toiseen aitaukseen. Siirto tehtiin viemällä niitä jokusen matkaa tietä pitkin ja sitten sokkeloista reittiä ohi usean rakennuksen ja lopuksi tarhaan. Pässit yritti vähän pistää hanttiin, mutta alkoivat temppuilla väärälle koiralle. Matti pisti ne ruotuun aika alta yksikön ja rajut puskemisyritykset tyrehdytettiin heti alkuunsa. Matti on kyllä melkoinen pakkaus. Se ei väistä pätkääkään vaikka iso pässi uhkaa puskea. Ja heti jos pässi toteuttaa uhkauksensa, ojentaa Matti pässiä sen verran reippaasti, että toista yritystä ei siltä pässiltä enää tule. Hyvä Matti. Vähän olen ylpeä Matistakin.

Vauvelit, pikku-Matti ja Maija, treenaa kovasti kävelyä. Tosin kauaa eivät jaksa valveilla olla, mutta nyt jo haparoiden yritetään vähän leikiäkin, tosin kun nostaa tassua lyödäkseen sillä toista, meneekin itse nurin. Nuo on kyllä aika hupaisia. Niin ja ruokahalu on edelleen melkoinen. Ovat meinaan aika punkerossa kunnossa. :)