This is a glowing text

lauantaina, elokuuta 23, 2008

Vihdoin paistaa aurinko - äntligen skiner solen

Äntligen skiner solen. Hela den här månaden har det regnt varge dag. Idag regnade det inte. Det kändes härligt. Jag tränade med ny fårgrup på ny fält med Ville och Piski. Båda pojkarna gick fint. Med Piski tog jag långa hämt och drivning. Sen tränade vi lite vänster och höger kommando också. Ville fick göra drivning långt borta från mig. Till mig är det inte alltid så lätt att se var hunden borde vara för att få fåren gå rätt. Det är så svårt när man kan inte se så bra långt. Valparna mår utmärkt. Dom är tjocka och lyckliga.

Vihdoin saimme auringonpaistetta. Eipä sitä olekaan satanut kuin joka ikinen päivä tässä kuussa. Vettä onkin tullut jo ihan riittävästi. Onneksi pellot on kuitenkin hyvässä kunnossa ja niillä pystyy hyvin treenaamaan. Tänään vein uuden lammasporukan uudelle pellolle ja treenattiin Villen ja Piskin kanssa. Piskin kanssa otin pitkiä hakuja ja poispäinajoa. Lisäksi harjoiteltiin vähän oikea ja vasenkäskyjä. Menee ihan mukavasti, kun annan vähän vartaloapua, mutta ilman mitään apua ei vielä ole hallinnassa. Treenit siis jatkukoon. Piski on lisäksi tehnyt Tapion kanssa oikeita töitä ison lauman kanssa ja saanut arvokasta kokemusta isojen laumojen liikuttelusta.

Pennut voivat oikein hyvin. Ovat edelleen pulskia ja tyytyväisiä. Nyt jo leikitään paljon enempi ja eilen ja tänään maisteltiin ensimmäiset jauhelihamaistiaiset. Huomenna sitten lisätään makuelämyksiin pentumuonaa. Pissaaminen sujuu jo ihan itse ja sen kyllä huomaa. Aina tulee, kun herätään, ollaan leikitty tai syöty. Mutta niihän pennun kuuluukin tehdä. Pentulaatikossa on yhdessä reunassa sanomalehdet ja toisessa pehmeä makuualusta. Yhdessä nurkassa sitten paljas lattia. Tykkäävät nukkua paljaalla lattialla ja pissalla käyvät sitten sekä paperilla että pehmeällä alustalla. Tässä vielä muutama kuva veijareista.

Rita leikkii pentunsa kanssa - Rita leker med sin valp

Pojken "Matti"

Flickan "Maija"

"Matti och Maija" (Matti vänster / Maija höger)

1 Comments:

At 24 elokuuta, 2008 09:33, Anonymous Anonyymi said...

Hurjan suloisia ovat!!!Kumpa vaan
heitä olisi ollut enemmän...
-Päivi-

 

Lähetä kommentti

<< Home