This is a glowing text

lauantaina, lokakuuta 30, 2010

Perusrata, mikä ihmeen perusrata?

Jaa'a mitähän taas ajattelis tuosta SPKY:n perusradastakin. Sellainen vaaditaan molemmilta vanhemmilta, jotta pennut saa SPKY:n rekisteriin (kuten myös muita asioita, kuten lonkkat A tai B, silmät terveet). Meillä on suunnitelmissa astuttaa Iita seuraavaan juoksuun ja kaikki muut vaadittavat asiat on kunnossa pentujen SPKY:hyn rekisteröintejä varten, vain perusrata puuttuu. Keväällä sitä ei voinut vielä suorittaa, sillä Iita oli silloin vielä niin nuori ja vain muutamia treenejä takana ettei sillä harjoittelulla vielä perusratoja suoriteta. Nyt on sitten koko kesä ja syksy treenattu ja Iita alkais olla siinä mallissa, että vois yrittää sen perusradan suorittaa. Vaan eipä oikein onnistu millään. Lähin suorituspaikka, josta SPKY ilmoittaa julkisesti on meiltä 400 km päässä. Juuri parhaillaan on parikin perusratakoetta käynnissä meiltä mukavan matkan päässä, mutta niihinpäs ei olekaan asiaa.

Meilläpäin, kun peruratoja ei pääse niin vaan suorittamaan. Perusratoja pidetään salaa eikä niistä kerrota julkisesti missään. Tieto leviää puskaradion kautta ja vain kaverit ja kaverin kaverit saavat asiasta kuulla. Kuulumalla oikeaan sisäpiiriporukkaan saa paikan ihan helposti ja paikkoja jaetaan myös koirille, joita ei edes tulla jalostukseen käyttämään. Sen sijaan, kun et kuulu sisäpiiriporukkaan ei paikkaa perusradalle heltiä millään. Ei edes niin, että keräät kokoon porukan ja yrität saada tuomarit. Silloin ei sitten löydy aikaa tuomareilta. Meillähän voisi noita perusratoja suorittaa vaikka viikottain, jos tuomareita saisi, mutta kun sitä ei voi suorittaa omilla lampailla niin ei sekään onnistu. Ihme touhua, jos ihan suoraan sanotaan. Niinpä nyt näyttää sitten siltä, että koska Iitalle ei sitä paikkaa perusradalle saa niin jää sitten Iitan pennut rekisteröimättä SPKY rekkariin. Onneksi sentään Kennelliiton rekkariin pennut saa. Aika hassu tilanne, kun kyseessä on aidot työkoiravanhemmat, mutta niiden pentuja ei saa työkoirarekisteriin.

Ei tykkää tällasesta toiminnasta. Yhdistyksen kuuluisi palvella kaikkia jäseniään tasavertaisesti, mutta nyt tilanne on se, että tämä ei valitettavasti toteudu. Koska on ilmeistä, että perusratoja on vaikea päästä suorittamaan ja jopa tilanne on se, että ne vähäisetkin paikat jaetaan hyvä veli periaatteella on korkea aika saada joku muutos tähän toimintamalliin! Toivottavasti SPKY:n hallitus suhtautuu tähän ongelmaan riittävällä vakavuudella ja tekee asialle jotain, sillä näin ei voi jatkua.

Edit (3.11.2010): Entistä idioottimaisemmaksi koko tämän kuvion tekee se, että meiltä 5 min ajomatkan päässä ajettiin perusratoja minulta visusti salassa eli Iita ei mahtunut sinne mukaan. Nyt sitten pitäisi ajaa yli 400 km, jotta pääsee perusrataa suorittamaan ja sekin samaan aikaan kuin meillä on täällä kiireisiä töitä ettei mihinkään pääse. Tämä on sitä niin sanottua reilua meininkiä täällä meidän kulmilla. No, onneksi sain AK:lta puhelun ja hän pyrkii järjestämään asian. ISO KIITOS SIITÄ!

1 Comments:

At 06 marraskuuta, 2010 11:02, Anonymous Jaana said...

Harmittavaa jos suht koht uuteenkin koemuotoon pääsee epäoikeudenmukaisuus kuvioihin mukaan. Eiköhän sitä ole jo tarpeeksi näissä koiratouhuissa?

Tsemppiä kuitenkin tulevaan ja hyvää antoisaa loppu vuotta.

-Jaana ja koirat

 

Lähetä kommentti

<< Home