This is a glowing text

maanantaina, heinäkuuta 19, 2010

Loma ja helle jatkuu // Semester och varmt väder fortsätter

En vecka sommarsemester har gått och två veckor kvar. Det har varit varmt. :) Men man har kunnit träna i början av natten. Det skall snart vara tävling här hos oss och det är så mycket att göra innan det. Vi får se hur det går.

Nyt kyllä sattui meikäläiselle melkoiset lomasäät. Tällaista hellettä ei ole tarvinnut vuosiin kokea ja nyt se sattui juuri mun loman ajaksi. Päivällä, kun lämpömittari pyörii siinä +30 asteessa tulee ihan ikävä ilmastoitua työpaikan huonettani. Päivät onkin rytmitetty niin, että aamulla ja aamupäivällä touhutaan mitä touhutaan. Keskipäivä ja iltapäivä vietetään siestaa ja tehdään vähän sisähommia ja illalla sitten ampaistaan treenaamaan koirien kanssa siinä joskus klo 21 maissa. Kyllähän tämä näinkin sujuu ja kaiken kaikkiaan paljon, paljon ihanampaa, että on lämmintä kuin, että olis pakkasta ja lumihankea.

Kyllä sitä ihan noita lammashommiakin on tehty, helteestä huolimatta. Punnittiinkaikki karitsat viime viikon loppupuolella aamulla, kun ei vielä ollut niin kuuma. Tänään madotettiin sama sakki ja nyt kyllä saatiin hikoilla niin koirat kuin me ihmisetkin. Homma kuitenkin saatiin tehtyä ja koirat jaksoivat hyvin painaa hommia helteestä huolimatta.

Iltaisin ollaan ajettu koirien kanssa viimeisen päivän kisan kisalampaita läpi. Mukavasti ovat tädit toimineet. Tänään ne olivat kyllä aika railakkaalla päällä ja koirat saivat tehdä tosissaan töitä, jotta ne pysyivät aisoissa. Eli ihan helpolla ei kisaradoista selvitä vaan koiran täytyy oikeasti osata paimentaa. Kulkevat kyllä tosi siivosti, jos koira vie niitä oikein, mutta jos koira mokaa, kostautuu se välittömästi.

Paarmoja tuntuu olevan liikkeellä ihan uskomattoman paljon. Ne kiusaavat niin eläimiä kuin ihmisiä. Tosin olen varmaan tottunut jo niihinkin, kun puremat ei enää ollenkaan kutia eikä muutenkaan jaksa niistä kauheasti stressata. Siitä tulikin mieleen, että täytyykin laittaa koirille taas Bayvantic, jotta pysyy punkkisuoja aktiivisena ja samalla saavat myös suojaa noilta hyttysiltä sun muilta pistelijöiltä.

Ettan pennut täyttivät viime viikolla kolme vuotta. Äkkiä se aika rientää, vastahan nuo täältä lähtivät. Oikein paljon onnea kaikille lapsukaisille. Olis kiva kuulla kuulumisia välillä, joten pistäkäähän jotain tarinaa tulemaan.