This is a glowing text

tiistaina, kesäkuuta 20, 2006

Aina ei suju

Himskatti, että tänään treenit meni huonosti. Muutamana aikasempana päivänä koirat on väläytelleet niin loistavia suorituksia, että jo aloin uskoa, että nyt homma alkaa olla hanskassa. Tänään menin tosi isolle laitumelle, jossa oli sellaiset 50 uuhta karitsoineen. Pistin Matin ekana hakukaarelle ja pysäytin sen kesken hakukaaren tarkoituksena saada Matti käskystä suurentamaan kaarta. Mattipa ei ottanut suurennuskäskyä vastaan vaan jatkoi samaa reittiä kuin oli menossa (joka tosin oli ihan hyvä reitti). Kaiken huipuksi se ei mennyt maahan lampaiden takana, kun vihelsin ja huudoistakaan se ei välittänyt mitään. Ei siinä muu auttanut kuin juosta sinne hevon kuusen hornaan, kertomaan Matille, että maahan on oikeesti maahan ... myös kaukana minusta. Onnistuihan se lopulta, mutta aina saa tapella näistä jutuista ennenkuin lopulta koirat antaa periksi.

Seuraavana oli vuorossa Ville. Ville lähti tekemään tosi hienoa kaarta oikealle, mutta veti sisään jostain klo kolmen kohdalta ja sen jälkeen vain kuljetti lampaita. Maahan vihellykset ja huudot kaikuivat kuuroille korville. Ja taas meikäläistä vietiin. Juoksin kuin hullu kertomaan Villelle saman kuin Matille eli, että maahan käskyä kuuluu totella vaikka olisinkin kaukana. Muuten homma sujui hyvin, mitä nyt karitsoitaan puolustavat uuhet vähän pullikoi vastaan, mutta niistä selvittiin kyllä.

Sitten vuorossa Teppo. Teppo teki hieno hakukaaren, pysähtyi vihellyksestä tasapainopisteeseen ja toi lampaita kauniisti minua kohti. Pikkusen takkusesti otti vasen vihellykset, kun pistin sen kiertämään lampaiden ja minun väliin, lampaiden ollessa minusta sellaisen parin sadan metrin päässä. Muuten loitava suoritus eli Teppo oli tänään hyvä.

Sitten Rita. Rita yllätti taas positiivisesti. Hieno hakukaari, maahan vihellyksestä ja kaunis nosto. Lisäksi Rita totteli hyvin maahan käskyjä ja flankkasi hyvin. En olis uskonu, että pikkulikka toimii noin hyvin, mutta uhkaavasti näyttää siltä, että siitä on tulossa koko porukan paras.

Huomenna yritän saada vaihdettua emot karitsoineen toiselle laitumelle ja tuonne harjoituslaitumelle otan sitten pelkkiä vierotettuja karitsoita. Pyörittelen niitä nyt sitten reilun viikon, jonka jälkeen saavat vielä olla pyöriteltävinä Mossen kurssilla.

Terkuin
Päivi