This is a glowing text

keskiviikkona, kesäkuuta 21, 2006

Lammassiirtoja

No niin, nyt on sitten haettu 60 karitsaa, joita paimentelen ennen 1.7. kisoja ja joita samaten voidaan sitten käyttää Mossen kurssilla. Matti ja Teppo sai tehdä vähän hommia, kun eka piti viedä laitumelta pois emot pienten karitsoittensa kanssa. Eli koirat sai lastata ne kuljetuskärryyn. Sitten toiselle laitumelle ja lajitteluhäkit pystyyn, jotta saatiin eroteltua laumasta 60 karitsaa. Koirat sai ajaa lampaat häkkiin, sitten ränniin, josta lajittelijan kautta uuhet takas pellolle ja yksi kuorma karitsoita kuljetuskärrylle. Sen jälkeen vielä siirrettiin koko jäljelle jäänyt lauma toiselle laitumelle, sillä laidun jossa olivat oli jo aika kaluttu.

Ne peevelin siirtoasiakirjat vaan teettää ihan turhaan ylimääräistä työtä, kun pitää kaikki korvamerkit tutkia ja kirjata, jotta saadaan oikeat numerot papereihin. Mutta eihän siinä mikään auta. Se on vaan homma, joka täytyi tehdä vaikka siihen ylimääräistä aikaa kuluikin.

Matin täyssisko Raffe saa kohta pentuja. Isänä pennuilla on ruotsalainen, paimenlinjainen uros CMM's Ben (Liz-Roy). Raffen maha on aika kunnioitettavan näköinen, joten luvassa on iso pentue. Oheisessa kuvassa näkyy Raffe mahoineen (valkoisempi koira) sekä Ankin Nisse (5 kuukautta), josta onkin tässä blogissa hieno paimennuskuva tuolla aiemmin.

1 Comments:

At 21 kesäkuuta, 2006 23:23, Anonymous Anonyymi said...

Nuo siirtoasiakirjat ovat todellakin mielenkiintoinen juttu. Samahan se minulle, mutta ajatteleppa läänineläinlääkäriä...

Ajattelin lauantaina käyttää kaikkia lampaita Tyrnävällä (> siirtoasiakirja). Tuon sieltä ne mahdollisesti lauantai-iltana takaisin Tupokseen (> siirtoasiakirja). Vien niistä osan takaisin viimeistään keskiviikkona (> siirtoasiakirja). Vaihdan harjoituskatraan kahden viikon välein (> siirtoasiakirja sekä mennessä että tullessa). Ai jai. siinäpä dokumentoitavaa. Ja tuo kuukauden sisään. Jippii.

t mj

 

Lähetä kommentti

<< Home