This is a glowing text

tiistaina, heinäkuuta 01, 2008

Ruotsissa melkoinen kisavauhti päällä

Huh, huh, ihan tulee hiki kun lueskelee tuloksia Ruotsin 14 päivän kisaryppään yksittäisistä kisoista. Kaikkia tuloksia ei ole vielä tullut, mutta Vallregistä löytyy jotain ja ystävät raportoi lisää. Eli Bobbyn koirat ovat menestyneet hienosti. Esimerkiksi eilen Bobby otti kaksoisvoiton (1. Cheviot Jamie ja 2. Spot). Spot voitti myös edellisen päivän kisan Hjätumissa. Tässä kisassa ylsi Gunnel hienosti Suckin kanssa kolmanneksi. Ritan pentujen isä Jim puolestaan voitti 23.6. pidetyn kisan. Viikonloppuna sitten Jim starttaa neljässä lähdössä, joten pidetään peukkuja, että menee hienosti.

Täällä kotona on tehty töitä. Eilen madotettiin ja punnittiin kaikki karitsat. Teppo ja Ville saivat olla apuna siinä hommassa. Ville teki hyvää työtä häkissä, uppiniskaisten pässikaritsoiden yrittäessä jos mitä temppuja välttääkseen tottelemasta koiria. Minulla tuo selkä on sen verran kipeä, että mitään ihmeellistä ei pysty tekemään. Ei voi istua kuin hetken, kävely vähän auttaa, mutta liika kävely tekee taas pahaa jne. Pitää siis koko ajan tehdä jotain pientä, mutta siis vain pientä.

Ritan maha alkaa nyt selkeästi kasvaa. Ihan hirvittää, että tuleekohan sieltä isokin pentue. Olen vähän kahden vaiheilla että käyttäiskö Ritan sitten ihan loppuaikana röntgenissä, jotta tietää kuinka montaa pentua odotella. Vaikka kaikki vakuuttavat ettei röntgenistä ole haittaa, niin silti olen vähän skeptinen sen suhteen. Rötgensäteily on kuitenkin säteilyä, jota en kauhean mieluusti pentuihin laita. No, onneksi on aikaa harkita vielä.

Pidin viime viikolla kaksi paimennuksen iltakurssia. Mukana oli hyviä koiria, joista kyllä saisi varsin mainioita paimentajia. Oli hieno nähdä hurja edistyminen jo pelkästään yhden illan aikana. Seuraava kurssi on nyt sitten aikaisintaan elokuussa. Tämä heinäkuu on sen verta täynnä ohjelmaa, että enempää ei ehdi. Tosin Mossen ja Lotan kurssille mahtuu vielä pari kuunteluoppilasta tiistaille (22.7.), muuten nekin paikat alkavat olla täynnä.

2 Comments:

At 01 heinäkuuta, 2008 11:46, Anonymous Anonyymi said...

hei Päivi,miten se on,voiko paimennuskisoja ylipäänsä tulla mielenkiinnosta katsomaan?SM-kisat näyttää olevan Juvalla ja sinne ei pitkä matka meiltä ole...Hyvää kesää!

 
At 01 heinäkuuta, 2008 12:08, Anonymous Anonyymi said...

Hei
Tottakai kisoja voi mennä katsomaan ja kannattaakin mennä, niin näkee miltä homma livenä näyttää. Suomessa ei ihan kauheasti kisoja vuoden aikana ole, mutta tosiaan jos SM-kisat on sinua lähellä, mene ihmeessä katsomaan. Itse en vielä osaa sanoa pystynkö osallistumaan. On sen verta monta hommaa työn alla, että uhkaavasti näyttää ettei aika riitä kaikkeen. No, pitää kuitenkin yrittää löytää rako edes SM-kisoille.
Terv. Päivi N

 

Lähetä kommentti

<< Home