This is a glowing text

torstaina, kesäkuuta 02, 2011

Nyt se kesä sitten tuli vihdoin

Aivan kertakaikkisen upeat ilmat tuli, kun kesäkuu alkoi. On lämmintä, aurinko paistaa ja tekis vaan mieli olla ulkona aamusta iltaan. Mitään ihmeitä täällä ei ole tapahtunut. Koiria olen treenannut melkein joka päivä ja Iitan kanssa välillä kahdesti päivässä. Ensin aamulla kukonlaulun aikaan eli ennen töihin lähtöä, ensimmäisen kerran ja sitten uusiksi töistä tultua. Ahkera treenaaminen näyttääkin tekevän tehtävänsä eli koira kehittyy ihan silmissä. Pitää vähän työstää erilaisia juttuja, jotta kehtaa sitten Skotlannissa ottaa koiran ulos autosta. ;)

Piskin kanssa olen tehnyt myös kaikenlaisia erilaisia kuljetuksia. Ilmoitin sen kisoihin Rantasalmelle 18.-19.6. ja katsotaan  miten heppu taas pärjää ihan uudessa ja vieraassa paikassa, vierailla lampailla. Olen kerran aikaisemmin käynyt Rantasalmella, Tepon kanssa Jr SM kisoissa (jotka se voitti) ja silloin ainakin lampaat oli tosi mukavia ja hyvin paimennettuja. Ja muutenkin kisajärjestelyt toimivat siellä mallikelpoisesti.

Nuoret uuhet jatkavat poikimistaan laitumella ja on hauska käydä siellä ajelemassa mönkijällä etsimässä uusia tulokkaita. Ne saavat korvamerkit korviinsa saman vuorokauden aikana, kun syntyvät, sillä muuten niitä ei enää juoksemalla kiinni saa. On omat haasteensa hoitaa mahdolliset vaikeat synnytykset taivasalla, ilman häkkejä yms. apuvälineitä, mutta hyvin kaikki on sujunut, sillä kyllä työtätekevä konstit löytää.

Piskin pennut ovat kunnostautuneet maailmalla oikein  urakalla ja ei voi kuin tyytyväisenä seurata kuinka hienoja lapsia kaikki ovat. Pitäis varmaan jossain vaiheessa joku Piskinkin pentu jättää itselle, jotta saa pidettyä tätä hienoa verta itselläänkin.