This is a glowing text

perjantaina, heinäkuuta 14, 2006

Treeniä isolla pellolla

Moi

Tänään otin neljä karitsaa isolle pellolle ja treenasin Ritan sekä Villen kanssa. Villen kanssa keskityin pääasiassa poispäinajoon ja meni aikas hyvin, jos suoraan sanon. Olin ite noin 80 metrin päästä Villestä ja sain sen tottelemaan tosi hienosti suuntakäskyjä ja flankkas hyvin vaikka etäisyys oli näin pitkä ekaa kertaa. Hakukaaria harjoitellessa pyrki pysähtymään liian aikaisin, joka johtuu siitä, että olen aika vahvasti vaatinut maahanmenoa klo 12 kohdalla. Sen takia ei oikein halunnun päätyä klo 12 kohdalle ja kun ajatin sinne, juoksi klo yhteen tai kahteen ennenkuin meni maahan. Eli pitää hieman hienosäätää hommaa, jotta Ville tajuaa ettei se paikka ole kamala vaan se, jos ei tottele maahan käskyä. Muutaman harjoitteen jälkeen alkoi tämäkin sujua aika hienosti.

Rita sai alkuun kuljettaa karitsoita pitkään ja hartaasti. Ritalla oli hyvä vauhti ja etäisyys sekä piti hyvin huolen, että kaikki karitsat pysyivät hyvin kasassa. Kun tämä meni hyvin tehtiin samaa poispäin ajona. Siinä piti vähän enempi auttaa koiraa, jotta se kulki suoraan, mutta muutoin vauhti ja asenne lampaisiin oli kunnossa. Lopuksi otin hakukaaria, jotka onnistuivat aivan nappiin.

Jäi tosi hyvä mieli näistä treeneistä ja huomenna vielä treenit, jos ehdin ja sitten meikkis lähteekin Tapion kanssa kohti Skotlantia.

Terkuin
Päivi