This is a glowing text

torstaina, syyskuuta 01, 2011

Pilvissä leijuntaa

Ompa mukavaa, kun välillä asiat sujuu tosi hienosti. On ollut jo pitkään tosi iloinen ja valoisa mieli, kun koirien treenit on menneet niin älyttömän hyvin. Ennen Skotlannin reissua masensi, kun jatkuvasta treenaamisesta huolimatta tuntui ettei homma mene eteenpäin. Mietin, että mikä ihme meidän treeneissä on vikana, kun päästään sinne II-luokan tasolle suht mukavasti, mutta III:sen ratojen ajaminen ei vaan suju niinkuin haluaisi. Iitan treenit polkivat paikallaan eikä Piskin treenitkään olleet niin kovin nousujohteisia. Toki Piski toimii töissä tosi hienosti ja sehän on tärkeintä, mutta kun olis kiva joskus onnistua kisoissakin vähän paremmin kuin vain keskivertosuorituksen verran.

No reissu Skotlantiin muutti suunnan ylöspäin ja sen jälkeen on treenit menneet tosi hienosti. Yksi puuttuva palikka löytyi ja siitä iso kiitos yhdelle taitavimmista paimenkoirien kouluttajista eli Bobbylle. Joskus homma voi olla tosi pienestä kiinni ja niin se oli nytkin. Eli kaiken ratkaisu on ehdoton maahan meno ja siellä pysyminen kunnes toisin sanotaan. Kaikki muu rakentuu tämän ympärille. Ennen reissua Iita oli kovin epävarma siitä mitä haluan ja helposti vilkuili minua, kun teki poispäinajoa. Muutenkaan poispäinajoa ei voinut tehdä kuin pieniä pätkiä. Nyt puolentoista kuukauden harjoittelun jälkeen Iita kuljettaa lampaita rauhallisesti ja varmasti tosi kaukana minusta (olen testaillu sellasia 100-200 m poispäinajoja, poikittaisajoja jne.). Alkaa ottamaan niin sisä- kuin ulkoflänkit siellä kaukana hyvin ja hakukin on varsin mallikas. Tuntuu aivan tosi ihmeelliseltä, kun koira alkaa yhtäkkiä pelittää niin hyvin.

Rita on saanut toimia avustajakoirana ja olen sitäkin alkanut pitkästä aikaa kouluttamaan vähän määrätietoisemmin. Ja kas kummaa, Ritakin alkaa toimia hienosti. Kunhan saan opetettua sille jaot niin pitää koittaa startata III-luokassa. Piskin kanssa on keskitytty pitkiin kuljetuksiin ja seuraavana on vuorossa flänkkien "putsaus" ja niiden kaukanakin puhtaasti tekeminen. Hommaa siis piisaa, mutta pitkästä aikaa oikein himottaa lähteä pellolle katsomaan mitä tänään saa opettaa koiralle.

Eli pilvissä leijutaan. Varmaa tietty on, että alaskin tullaan, mutta nyt nautitaan tästä tunteesta niin kauan kuin tätä riittää.